вторник, 12 октомври 2010 г.

Пламен Димитров - президент на КНСБ

 Координационният съвет (КС) на КНСБ, на днешното си извънредно заседание, с пълно мнозинство избра вицепрезидента на КНСБ Пламен Димитров за изпълняващ длъжността Президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България до провеждането на VII Конгрес на КНСБ, през пролетта на 2012 г., съобщиха от пресцентъра на синдиката.


Пламен Димитров бе приветстван с бурни аплодисменти от синдикалния актив, събрал се в залата на КНСБ. Той подчерта, че приема избирането си на най-високия пост - и.д. Президент на КНСБ, с ясното съзнание, че отговорността му става много голяма. И той няма да бъде президент на кредит, а ще работи всеотдайно и резултатно благодарение силната подкрепа на вицепрезидентите, председателите на федерации, синдикати, съюзи и регионални съвети на КНСБ. „Вярвам, че по този път ще докажа, че КНСБ може да разчита на лидер от своите редици и на предстоящия Конгрес на Конфедерацията!" - заяви Пламен Димитров.

И занапред силата на синдиката ще е концентрирана основно в експертната му мощ, но и в премерения и навременен натиск. Сега от особено значение за КНСБ е да гарантира и разшири защитата на интересите на хората на наемния труд - правото на синдикалното сдружаване, разпространението на Колективното трудово договаряне и разпростирането на КТД и на браншово ниво, и правото на стачка. Като приоритет ще излезе напред и борбата със сивия сектор.

Пламен Димитров заяви:

„Убеден съм, че с общи усилия всички ние можем да повишим ефективността на дейността си така, че КНСБ все по-категорично да повишава доверието сред работниците и служителите, сред гражданите на България към най-голямата национално-представителна обществена организация в страната - КНСБ!"


Пламен Гочев Димитров е роден на 20 септември 1963г. в гр. Русе. Женен е и има една дъщеря. Завършва Техникум по електротехника в родния си град, а през 1989 г. се дипломира като машинен инженер във Висшето военноморско училище „Н.Й.Вапцаров" във Варна. От 1997 до 1999 г. продължава висшето си образование в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски", гр. Пловдив и успешно се дипломира като Магистър по „Управление на човешките ресурси". Владее отлично английски и руски език.

Трудовият си път започва през 1989 като Корабен инженер в Български морски флот, където работи до 1991 г., когато е назначен за Областен координатор за гр. Варна на КНСБ. От 1993 г. до 1997 г. е изпълнителен секретар на КНСБ, отговарящ за обучението и квалификацията на работна сила и браншовите и регионални структури на синдиката. През 1997 г., делегатите на IV редовен конгрес на КНСБ избират Пламен Димитров за вицепрезидент по обща политика, организация, координация и контрол. На следващите два конгреса Пламен Димитров е преизбран за същата длъжност, която изпълнява и понастоящем. От 2003 г. досега е председател на Управителния съвет на Колеж за работническо обучение. Въпреки натоварената си програма с множество професионални ангажименти и отговорности, Пламен Димитров успешно завършва няколко авторитетни специализации, сред които се отличават - „Професионално обучение и кредитни съюзи" в Madison, USA (САЩ) през 1995 г. и „Индустриални отношения" в Институт за индустриални отношения и мениджмънт „ОКОМ" през 1996 г.







ЧЛЕНСТВО

Член на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) и Бюрото на ЕИСК

Член на Изпълнителния комитет на Европейската конфедерация на профсъюзите (ЕКП)

Член на Икономически и социален съвет (ИСС)- група ІІ (Организации на работниците и служителите)

Председател на Комисията по труд, доходи, жизнено равнище и индустриални отношения към Икономическия и социален съвет в България

Член на Комитета за наблюдение на Националната стратегическа референтна рамка

Член на Националния съвет за насърчаване на заетостта

Член на Управителния съвет на Института за индустриални отношения и мениджмънт „ОКОМ"

Председател на Управителния съвет на „Труд и капитал" холдинг

Няма коментари:

Сто знамена за ШУМЕН!

СНЦ “Солидарно общество” - Шумен събира средства или знамена за инициатива, породена от чист патриотизъм към родината ни и града ни. Целта ...