понеделник, 13 юни 2011 г.

КНСБ ще настоява:



- В бюджетния сектор да бъдат използвани наличните преходни остатъци и икономии за повишаване заплатите на служителите, там където това е възможно, и да не се пристъпва към необмислена и несъгласувана със социалните партньори оптимизация на персонала, за която практиката показва, че създава излишно напрежение и не води до очакваните ефекти.
- В бюджетните системи, които са на делегирана издръжка, да се осигури  финансов ресурс, който да допълни средствата от единния разходен стандарт и така да се отрази в  тези системи ръста на минималната работна заплата.
- С 5,3% (с натрупаната инфлация за 2009 и 2010 г.) да се компенсират пенсиите на всички пенсионери - като най-справедлива и недискриминационна мярка. На този етап има публично изразена воля от страна на правителството за компенсиране на пенсионерите. На обсъждане ще бъде подложен механизма и размера за компенсация.
- Да се повиши Гарантирания минимален доход на българските граждани, което ще доведе и до необходимото нарастване на социалните помощи на най-бедните.

Няма коментари:

Първомайски спортен празик по случай деня на труда

На 28.04.2024г. от 9:00ч. на спортните площадки на СУ”Сава Доброплодни” се проведоха традиционните първомайски спорни игри организирани от Б...