сряда, 1 юни 2011 г.

КНСБ ще предложи данъчни стимули за насърчаване на иновациите от 2012 г.


Облагането в България е несправедливо, защото три четвърти от приходите са от косвени данъци, които са еднакви за бедни и богати, смята председателят на синдиката Пламен Димитров

В бюджета и в данъчната политика искаме да видим ясно стимулиране на конкретни отрасли, които да са иновативни и които биха осигурили ръст на брутния вътрешен продукт, обясни Димитров. Според него е назряло и времето за промяна в съотношението между преките и косвените данъци.
В момента три четвърти от всички приходи в републиканския бюджет идват от косвените данъци и само една четвърт - от преките данъци, поясни председателят на КНСБ. Според него само по себе си това означава, че данъчното облагане в България е несправедливо, защото с косвени данъци се взима поравно от богатите и от бедните.
Смятаме, че този дисбаланс трябва да бъде намаляван по два начина - като се понижат косвените данъци и плавно се увеличават някои от преките данъци, посочи президентът на КНСБ.

Няма коментари:

Първомайски спортен празик по случай деня на труда

На 28.04.2024г. от 9:00ч. на спортните площадки на СУ”Сава Доброплодни” се проведоха традиционните първомайски спорни игри организирани от Б...