сряда, 8 юни 2011 г.

Около 20 юни ще се проведе срещата за доходите в Националния съвет за тристранно сътрудничество



Около 20 юни ще се проведе срещата за доходите в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Това каза за Агенция „Фокус” Николай Ненков, вицепрезидент на КНСБ.
Днес в Министерски съвет представители на синдикатите ще се срещнат с министъра на труда, представители на пенсионните фондове и на работодателите, за да обсъдят действията след решението на Конституционния съд, който обяви за противоконституционен параграф 4а.
В него се регламентират само въпроси, свързани с превода на натрупаните средства по индивидуалните партиди на 44 000 човека, на които им престои да се пенсионират до 2014 година.
След час започва изпълнителен комитет, на който един от обсъжданите въпроси ще бъде този за доходите.
По думите му - от страна на Министерството на финансите още няма дадени разчети за възможните варианти за увеличение на пенсиите.
Има колебания между 5-10 %, засега това витае в публичното пространство, единственото което май е по-сигурно – че минималната работна заплата ще бъде 270 лева, каза той.
На въпрос – ще се съгласят ли синдикатите с това увеличение, при положение, че искат по-голямо, той каза, че ще изчакат предложенията.
Нека да видим все пак, защото досега имаше голям проблем, дали въобще ще има увеличение, каза Ненков.

Няма коментари:

Първомайски спортен празик по случай деня на труда

На 28.04.2024г. от 9:00ч. на спортните площадки на СУ”Сава Доброплодни” се проведоха традиционните първомайски спорни игри организирани от Б...