четвъртък, 26 май 2011 г.

КНСБ и ГЕРБ обсъдиха на работна среща идеите на синдиката за промени в законодателството за защита на правата на работещите, които те представиха преди седмици.



„Наред със защитата на правата на работещите трябва да създадем и условия за повишаване на производителността“, коментира след срещата председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.
Той съобщи, че ще бъде създадена работна група, която да обсъди предложенията за промяна в законодателството.
„След това ще направим среща в рамките на месец, в която да участват и работодатели, и синдикати, и правителство, и представители на ПГ на ГЕРБ“, добави той.
Димитров добави, че друга идея на синдиката е да има фонд, който да гарантира изплащането на работни заплати не само в случай на несъстоятелност на предприятието, а когато има три или повече неизплатени възнаграждения.

Датата на решаващото заседание за евентуалното увеличение на минималната работна заплата ще стане ясна в  четвъртък на Националния съвет за тристранно сътрудничество.
"Ако все пак преговорите не доведат до решение до края на юни, „трудно ще може да удържам социалното недоволство на хората по този въпрос", категоричен беше Димитров.
Президентът на КНСБ Пламен Димитров обясни, че на срещата са разяснили предложенията си за гарантиране на правото на сдружаване, на колективно договаряне, на стачка, както и как да се осигури по-доброто изплащане на работните заплати и на неплатените възнаграждения.

Няма коментари:

Първомайски спортен празик по случай деня на труда

На 28.04.2024г. от 9:00ч. на спортните площадки на СУ”Сава Доброплодни” се проведоха традиционните първомайски спорни игри организирани от Б...