сряда, 25 май 2011 г.

Пламен Димитров: Ще стачкуваме, ако след юли няма компенсации заради кризата



От КНСБ са отворени за дискусия с кабинета за възможни корекции на минималните заплати и допълнителната помощ за пенсионери

„Ако след първи юли правителството не компенсира хората, които са засегнати най-силно от кризата, няма как да не оглавим социалното недоволство“. Това съобщи в сутрешния блок на БНТ председателят на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров по повод предстоящите преговори с кабинета за компенсирането на пенсионерите и за увеличението на минималната работна заплата и осигурителните доходи.

Председателят на КНСБ обясни, че не поставят ултиматум на правителството, а в диалог ще се търсят резерви, така че да бъде нарушена финансовата стабилност на страната. Той обясни, че за първи път е обнадежден и от разговорите си с представителите на Международния валутен фонд, които при посещението си миналата седмица в България проявиха разбиране за необходимостта от компенсиране на засегнатите от кризата социални слоеве.
От синдиката изчисляват, че са необходими около 250 млн. лв. за еднократната помощ за пенсионери и за увеличение на минималните прагове за работната заплата и осигурителните доходи.





Няма коментари:

Първомайски спортен празик по случай деня на труда

На 28.04.2024г. от 9:00ч. на спортните площадки на СУ”Сава Доброплодни” се проведоха традиционните първомайски спорни игри организирани от Б...