понеделник, 2 май 2011 г.

Спортен празник за 1 май Ден на труда в Шумен организира РС на КНСБ - Шумен








Спортен клуб “Труд, спорт и здраве” към РС на КНСБ в Шумен организира за пореден път голям спортен празник, посветен на Първи май. Събитието по традиция се проведе на ученическия стадион. Спортното събитие събра политици и управляващи на града и областта от различни цветове.. За откриването дойдоха кметът Красимир Костов и областният управител Димитър Александров, депутатите Ивайло Тошев и Димитър Дъбов, председателят на общинския съвет Даниела Русева.
Кметът Красимир Костов и областният управител Димитър Александров пуснаха празничните балони.
Кметът Красимир Костов и областният управител Димитър Александров пуснаха празничните балони.
Балони с цветовете на българското знаме и надпис КНСБ литнаха в небето, след което започнаха състезанията. Председателят на РС на КНСБ Анета Денева приветства участниците в събитието, а кметът Красимир Костов честити в аванс на всички трудещи се от Шуменска област празника и пожела заплатите на хората да догонят цените на стоките. Областният управител Димитър Александров даде старт на надпреварата.
Стотици участници мериха сили в четири спорта, като най-масово бе участието във футболния турнир на малки вратички – цели 21 отбора. Тук победата грабна отборът на БСП, пред тимовете на Младежки дом и Мивките. Във финалтата тройка, където се игра всеки срещу всеки, БСП успя да измъкне победа с 1:0 срещу Мивките, докато другите два мача: БСП – Младежки дом и Младежки дом – Мивките завършиха 0:0 и този гол донесе купата на социалистите.
Инидивидуални награди получиха: за най-добър състезател – Николай Стойчев от БСП, за най-добър вратар Ивайло Николов от Младежки дом и за най-полезен футболист – Валери Сотиров от Мивките.
В тениса на маса победи Данаил Петков, пред Константин Панов и Иво Иванов. Отделно за активно участие в турнира бяха наградени Станислав Събев и Живко Желязков.
В турнира по дартс състезанието беше отборно. Първи стана тимът на Пожарна КНСБ, пред СБУ – мъже /Синдикат на българските учители/, Алкомет и Автомагистрали “Черно море”. С най-добри индивидуални показатели от участниците бе отличена Рая Богомилова.
В турнира по теглене на въже отборът на Военното училище беше без конкуренция и стана първи.
Всички призьори получиха купи и предметни награди – топки, спортин пособия и ел. уреди.

Няма коментари:

Първомайски спортен празик по случай деня на труда

На 28.04.2024г. от 9:00ч. на спортните площадки на СУ”Сава Доброплодни” се проведоха традиционните първомайски спорни игри организирани от Б...