вторник, 17 май 2011 г.

КНСБ се дистанцира от начина, по който се предявяват претенции към Националния осигурителен институт


КНСБ се дистанцира от начина, по който се предявяват претенции към Националния осигурителен институт (НОИ) и неговото ръководство. Това се посочва в позиция на Конфедерацията на независимите синдикати, представена в Надзорния съвет на НОИ. Правилата на управление и държавническата етика, изискват, когато има претенции и недоволство от действия на служители или ръководители на държавните институции, те да се предявяват открито, да им се потърсят съответни обяснения и лично да им се съобщават управленските решения. Анонсирането на последните без обективни аргументи пред медиите, се интерпретира от тях свободно до окарикатуряване, и съзнателно или не, прераства в кампания срещу личности и институции, заявиха от КНСБ.

Министерството на финансите и министърът на финансите винаги имат крайна и решаваща дума по основните параметри на осигурителните приходи. Последното доказателство за това са преговорите от края на миналата година по увеличението на осигурителната вноска - становището на финансовия министър промени дори позицията на министър-председателя по този въпрос, заявиха от КНСБ.

Правото на пенсия е лично и гражданите сами решават дали и кога да го ползват, заявяват от КНСБ.

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов обяви, че управителят на НОИ Христина Митрева трябва да се оттегли. Претенции към работата й имал финансовият министър Симеон Дянков. Митрева отказа да се оттегли като управител на НОИ и в понеделник проведе среща с финансовия министър. Очаква се темата за нейното отстраняване да бъде разгледана и на заседанието на Парламентарната група на ГЕРБ във вторник вечерта. Мандатът на Христина Митрева като управител на НОИ изтича през 2013 година.
 

От в. Банкер

Няма коментари:

Първомайски спортен празик по случай деня на труда

На 28.04.2024г. от 9:00ч. на спортните площадки на СУ”Сава Доброплодни” се проведоха традиционните първомайски спорни игри организирани от Б...