вторник, 3 май 2011 г.

Продължава дейността на проект "Аз, баба и дядо" финансиран от МТЕЛ през 2011 г.


      На 01.03.2010 г. стартира най-новият проект, включен в дарителската кампанията 1788 през настоящата година  „Аз, баба и дядо” на сдружение “Солидарно общество” гр. Шумен. Чрез него се помага на две уязвими социални групи – деца до три години от Дома за медико-социални грижи за деца в града и пенсионери с доходи под 200 лева. Основната идея е възрастните хора да се грижат по индивидуален план за деца от дома, които са без специфични увреждания, но имат емоционални дефицити. Децата получават шанс да общуват и да създават емоционален контакт, което им помага да се развиват нормално и им дава по-голям шанс да бъдат осиновени. Така се постигат дългосрочни резултати чрез навременната грижа за децата още в най-ранна възраст. От своя страна възрастните хора имат възможността да работят, да се чувстват пълноценни и да общуват.       През 2008 година проектът „Аз, баба и дядо” получи финансиране по дарителската програма Грант М-Тел, чрез която компанията подкрепи целево малки, но стойностни социални проекти на организации с нестопанска цел, насочени към интегрирането на деца и възрастни в неравностойно положение. Тъй като реализацията на „Аз, баба и дядо” премина изключително успешно, проекта беше удостоен с приза: «Проект на годината на неправителствена организация в социалната сфера» на Фондация Лале за 2008 г. комисията на Грант М-Тел реши да добави проекта към останалите, за които се набират средства чрез кампанията 1788.
       За 2010 г. финансирането  беше на стойност 15640 лв, което  включваше 5 пенсионерки, самотно живеещи с ниски доходи и 5 деца от ДМСГД гр.Шумен за период от 12 месеца.
      Проект "Аз, баба и дядо" е част от кампанията на ФПББ, Дарителство по ведомост „Колкото повече – толкова повече” по която благодарение на работещите в МТЕЛ и други дарители проекта получи 2500 лв. Всеки месец  около 140 служители са  отделяли  определена  сума от заплатите си, за да подкрепят проекта „Аз, баба и дядо”, благодарим им за добротата и благородството и им пожелаваме много здраве и благоденствие през новата година.

      За настоящата година 2011, финансирането на проекта продължава с 6659 лв от Дарителска кампания „1788”.

     Освен нашия проект Мтел и 1788 финансира още четири каузи:
·         Проект „Специално защитено жилище” на Мобилтел и на Дома за деца и   младежи с умствена изостаналост в град Мездра “Вяра, Надежда и Любов”;
·         Проект „Осинови семейство” на SOS Детски селища и Мобилтел;
·         Проект „Очи на четири лапи” на едноименната фондация  и Мобилтел;
·         Проект „Ти не си сам” на фондация „Априлци” и Мобилтел;


Радостин Павлов                                Анета Денева
Ръководител на проекта                     Председател на СНЦ “Солидарно общество”

2 коментара:

Анонимен каза...

Много се радвам, че М-Тел се занимават с подобни благотворителни дейности, защото има страшно много хора и дечица в нужда, на които трябва да им се помага!!!

Анонимен каза...

Приветик!
Такой вау какой сайт.

Много приколов...МДМА, Соль, МДМА, Гашишь, и т.д.
Заходи на сайт:
[b]
http://hydra-site.henebohitofu.tk


[/b]

Първомайски спортен празик по случай деня на труда

На 28.04.2024г. от 9:00ч. на спортните площадки на СУ”Сава Доброплодни” се проведоха традиционните първомайски спорни игри организирани от Б...