сряда, 20 януари 2010 г.

Колективен трудов договор за 2010 г. подписаха работодатели и синдикати в „Алкомет”

Колективен трудов договор за 2010 г. подписаха работодатели и синдикати в „Алкомет”
Увеличение на месечните трудови възнаграждения, увеличение на допълнителните средства за нощен труд и процент от основното месечно възнаграждение за всяка година трудов стаж са само част от постигнатите договорености по Колективния трудов договор в „Алкомет”. Днес той бе подписан между работодатели и синдикати, съобщиха от дружеството.
Двете страни постигнаха съгласие по основните параметри на документа. Целите, предмета и обсега на действие, както и трудовите правоотношения, професионалната квалификация и преквалификация остават непроменени. Запазват се и параметрите на работното време, отпуските и извънредния труд, застраховането, обезщетенията, здравословните и безопасни условия на труд, като в същото време са отразени изискванията на Кодекса на труда. Въпреки очертаващата се година на криза работодатели и синдикати се договориха месечните трудови възнаграждения на работниците и служителите да се увеличават с 30 лв. от началото на тази година и с още 20 лв. от началото на второто шестмесечие. Допълнителните трудови възнаграждения за нощен труд се увеличават с 17,6% за всеки отработен нощен час, а за трудов стаж и професионална квалификация 1% от основното месечно възнаграждение за всяка година трудов стаж, уточни Димитър Трифонов, председател на СО на КНСБ в предприятието.

20.01.2010 17:32

Няма коментари:

Първомайски спортен празик по случай деня на труда

На 28.04.2024г. от 9:00ч. на спортните площадки на СУ”Сава Доброплодни” се проведоха традиционните първомайски спорни игри организирани от Б...