петък, 17 декември 2010 г.

КНСБ ще храни през зимата бедни, възрастни и инвалиди

И през тази зима КНСБ ще осигурява в продължение на 4 месеца топла храна за социално слаби хора, самотни старци и инвалиди по проект „Кухни Спасение“. През следващата седмица предстои да бъде подписан договор между сдружение „Да запазим децата“ към КНСБ, Министерството на труда и социалната политика и фонд „Социално подпомагане“ за реализацията на проекта. Това съобщи за „Шуменска заря“ Анета Денева – председател на Регионалния съвет на КНСБ в Шумен.
По проекта за обществена трапезария шуменската организация на КНСБ ще храни 34 лица, като 17 от тях са от кварталите „Макак“ и „Мътница“, а останалите са от с. Златна нива, община Каспичан. Става дума за хора с увреждания, самотни и болни старци, хора с ниски доходи или без никакви средства. Те ще получават всеки ден топла храна за обяд на стойност 2.20 лева. Проектът ще стартира на 3 януари и ще продължи до 30 април 2011 г.

Няма коментари:

Сто знамена за ШУМЕН!

СНЦ “Солидарно общество” - Шумен събира средства или знамена за инициатива, породена от чист патриотизъм към родината ни и града ни. Целта ...