сряда, 17 март 2010 г.

Никифоров: Не приемаме антикризисните мерки, защото те са само орязване, орязване и орязване



Разполагаме с материала с антикризисните мерки и сме не притеснени, не възмутени, а изненадани, защото от началото на месец март работодатели и синдикати водим преговори, за да постигнем консенсус по някои общи искания към правителството. Това каза в интервю за Информационна агенция КРОСС вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никофоров.
„Не приемаме такива мерки, защото те са само орязване, орязване и орязване", категоричен е той. „Ако се потвърдят тези неща утре на антикризисната работна комисия, където има представители на правителство, синдикати и работодатели, считайте, че ще бъдат запознати и в Европейската комисия и в Европейския икономически и социален съвет", коментира Никифоров. Антикризисни мерки се правят с финансиране, смята вицепрезидентът на КНСБ и даде за пример Ангела Меркел, която наля 12 млрд. евро във „Форд" и „Опел", за да спаси десетки хиляди работни места и автомобилостроенето в Германия да върви.
„Синдикатът на гражданската администрация в МВР и Националният синдикат на служителите в НАП ще си организират в събота /20 март/ протестна акция от 12 ч. пред Народния театър „Иван Вазов", каза Валентин Никофоров и добави, че ще участват и синдикалните структури на КНСБ.

Няма коментари:

Първомайски спортен празик по случай деня на труда

На 28.04.2024г. от 9:00ч. на спортните площадки на СУ”Сава Доброплодни” се проведоха традиционните първомайски спорни игри организирани от Б...