сряда, 17 март 2010 г.

Желязко Христов: Съд, ако не компенсират чиновник и полицай за вноските

София /КРОСС/ Чудя се как изобщо ги мислят управляващите тези неща. Първо, в драматична ситуация на задълбочаваща се криза, свита заетост и галопираща безработица се казва, че ще вземем още близо 80 млн. лв. от наетите, за да вържем финансите на здравеопазването. Отказваме се, но пък решаваме да санкционираме 150 хил. души с тежък удар по джоба. Ами ако тези хора поемат личните си вноски за пенсия, майчинство, безработица, трудова злополука и здраве, това значи да загубят 12,9% от заплатите си. Това заявява в интервю за в. „24 часа" президентът на КНСБ Желязко Христов. Според него подобна идея отчуждава тези 150 хил. души от реформите. Подобно изравняване на чиновници, полицаи и магистрати с всички останали наети в частния и публичния сектор може да се предприеме, но трябва внимателно да се обмисли, смята президентът на КНСБ. Ако вдигнат осигуровките на държавните служители без компенсация и този въпрос засегне жизненото равнище на тези хора, влизаме във Върховния административен съд, е категоричен Желязко Христов.
„От реалния сектор си отидоха най-нискоквалифицираните, които са и най-ниско платени. Затова не е рухнала средната заплата. Това показва последният ни анализ. Но ако тази година кризата се задълбочи, нов фронт от по-високодоходни и по-квалифицирани ще загуби работа. От това ще страда и фискът, и осигурителните системи, и хората" казва още президентът на КНСБ.

Няма коментари:

Първомайски спортен празик по случай деня на труда

На 28.04.2024г. от 9:00ч. на спортните площадки на СУ”Сава Доброплодни” се проведоха традиционните първомайски спорни игри организирани от Б...