четвъртък, 2 февруари 2012 г.

Без данък за минималната заплата

КНСБ и КТ "Подкрепа" ще внесат предложение за намаляване на данъците за работещите с въвеждане на необлагаем минимум от 2013 г., близък или равен на минималната работна заплата (която сега е 270 лв.). Това съобщи днес след среща на двата синдиката с работодателски организации президентът на КНСБ Пламен Димитров.


Синдикатите и работодателите са единодушни, че намаляването на данъчното бреме за работещите е необходимо, но от бизнес организациите предлагат това да стане чрез намаляване на осигуровките.
Необлагаемият минимум беше премахнат в началото на 2008 г. с въвеждането на плоския данък от 10% за доходите на физическите лица.

Синдикатите ще предложат и промени в правилата за работа на тристранния съвет (работодатели – синдикати – правителство), които да подобрят дейността му, съобщиха още от профсъюзните организации. Идеята им е дневният ред на всяко заседание на тристранката да се определя от партньорите в нея вместо еднолично от правителството, което ръководи срещите. Друго предложение предвижда до 5 работни дни след заседанията от Министерския съвет да представят информация за неприети становища на тристранката и аргументите за отхвърлянето им, както и да я публикуват на сайта на тристранния съвет

Няма коментари:

Първомайски спортен празик по случай деня на труда

На 28.04.2024г. от 9:00ч. на спортните площадки на СУ”Сава Доброплодни” се проведоха традиционните първомайски спорни игри организирани от Б...