понеделник, 21 ноември 2011 г.

Д Е К Л А Р А Ц И Я на Федерация на синдикатите в здравеопазването-КНСБ


Ръководството на Федерация на синдикатите в здравеопазването обсъди създалата се ситуация през последните дни и изразява следните констатации:
1.     Налаганото силово от управляващите увеличение на пенсионната възраст с една година, въпреки подписаното Национално споразумение преди една година, е грубо погазване на нормите на социалния диалог.
2.     Намерението за отнемане на „класа” на работещите в държавната администрация и включително на работещите в НЗОК към тях е поредното необмислено и нелогично решение на управляващите.
3.     Формален социален диалог в Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването, научаваме от медиите за „реформа” в ЦСМП без да се обсъди в изградената работна група в началото на месец октомври за проблемите на работещите в ЦСМП.

         Ние призоваваме членовете на Федерация на синдикатите в здравеопазването-КНСБ:
1.     Да изразят своята подкрепа с декларации към колегите ни от БДЖ на 24 ноември 2011 год., а тези които имат възможност да се присъединят към тях по гарите, където стачкуват българските железничари. Призоваваме Ви в знак на солидарност линейките да преминават покрай ЖП гарите с включена звукова сигнализация.
2.     Да вземат участие в протестния митинг организиран от КНСБ и КТ „Подкрепа” на 30 ноември 2011 год. в гр. София.




21 ноември 2011 год.
Гр. София

Няма коментари:

Първомайски спортен празик по случай деня на труда

На 28.04.2024г. от 9:00ч. на спортните площадки на СУ”Сава Доброплодни” се проведоха традиционните първомайски спорни игри организирани от Б...