сряда, 9 ноември 2011 г.

Национална кампания на КНСБ - „Моето първо работно място”


На 10.11.2011 г. от 9.00 ч. до 15.30 ч.  в зала 2 на Областна управа по програма с  9 теми от Учебно помагало - Наръчник на преподавателя „Моето първо работно място” РС на КНСБ в  координация с  Регионалния инспекторат на Министерството на образованието, младежта и науката стартира Националната кампания „Моето първо работно място”.
Образователната кампания на КНСБ „Моето първо работно място” е  за основните трудови, социални и осигурителни права за учениците, випуск 2011/2012 . Тя цели  развитие и затвърждаване на гражданското самосъзнание на завършващи средните училища (12-ти клас). Всички сме убедени, че младите хора имат нужда от подпомагане, за  да бъде успешната адаптацията им  към света на труда. Животът по време на демократичните промени показа, че нашите деца са уязвими и подложени на натиск и  на най- грубите проявления  на сивата икономика.
Предизвикателство за нас като синдикалисти е чрез обучение, чрез допълнителна подготовка младежите да бъдат запознати с основните трудови, социални, осигурителни  и синдикални права, да разберат кой и какво ги защитава и представлява на работното място.
Първия етап на тази кампания стартира утре и е  провеждане на  обучение на класни ръководители от училищата от Областта. След това класните ръководители, подпомогнати от директорите ще проведат на няколко етапа , в рамките на 10 часа / по програма/ обучението ва зрелостниците. За целта КНСБ и СБУ към КНСБ осигуряват Наръчници  на преподавателите, презентации на електронен носител.  

Няма коментари:

Първомайски спортен празик по случай деня на труда

На 28.04.2024г. от 9:00ч. на спортните площадки на СУ”Сава Доброплодни” се проведоха традиционните първомайски спорни игри организирани от Б...