понеделник, 21 ноември 2011 г.

30 ноември протестно шествие

КНСБ и КТ "Подкрепа" организират протестно шествие на 30 ноември. Митингът ще е пред парламента, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров. Освен това двата синдиката излизат от Националния съвет за тристранно сътрудничество и няма да участват в заседанията, докато няма смислен диалог.
Лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев съобщи, че започва подписка в цялата страна за готовността за национална еднодневна стачка.
Причините за протестите са нарушаването на споразумението между синдикати и правителство от преди година, социален диалог без съдържание, опитът да се отнеме добавката "клас" за прослужено време, както и предложението за увеличение на възрастта за пенсиониране.
Синдикатите ще изпратят писмо на премиера Бойко Борисов за напускането на Националния съвет по тристранно сътрудничество и ще поискат среща с него. Ръководствата на синдикатите заявиха, че ще имат среща с парламентарната група на ГЕРБ на 22 ноември.

2 коментара:

Mitko Dimitroff каза...

А в Шумен ще има ли протестни действия?

Анонимен каза...

Трябва да има.Всеки който не е съгласен да изрази мнението си.

Първомайски спортен празик по случай деня на труда

На 28.04.2024г. от 9:00ч. на спортните площадки на СУ”Сава Доброплодни” се проведоха традиционните първомайски спорни игри организирани от Б...