вторник, 24 септември 2019 г.

Федерация на синдикатите в здравеопазването към КНСБ, Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи и Български лекарски съюз, организират на 07. 10. 2019 г. /понеделник/ Национален протестен митинг на пл. „Независимост” пред Министерски съвет на Република България.

1.Задължително спазване на КТД, за да се постигне диференцирано заплащане на труда на здравните специалисти, съобразно придобитата квалификация; 2.Политическо съгласие за достойни възнаграждения, добри условия на труд, професионална квалификация и кариерно израстване; 3.Дългосрочна визия за здравните грижи до 2030 година с точно определени срокове, финансиране и отговорни институции 4.Спешни законодателни мерки, така че болниците да не бъдат търговски дружества Отделно от това ФСЗ настоява: 1. Здравното министерство да въведе единна методика за разпределение и справедливо съотношение на работните заплати и ДМС за всички държавни и общински болници, чрез която и чрез колективно договаряне в болниците да се достигне постепенно заложеното в ОКТД минимално възнаграждение от 900 лв. за медицинска сестра, акушер или лаборант. Да се представи информация в най-бърз срок къде и как се разпределят ДМС, което може да се използва за увеличение на заплатите, най-вече на специалистите по здравни грижи; 2. Публикувана и наредба на Министерството на здравеопазването за разпределение през общините към общинските болници на 30 млн. лв., които бяха отпуснати със специално решение на правителството; 3.Адекватно заплащане за извънредния труд на медицинските специалисти и мерки за привеждането му в законовите изисквания За да защитят тези и други справедливи искания, Федерация на синдикатите в здравеопазването към КНСБ, Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи и Български лекарски съюз, организират на 07. 10. 2019 г. /понеделник/ Национален протестен митинг на пл. „Независимост” пред Министерски съвет на Република България.

Няма коментари:

Сто знамена за ШУМЕН!

СНЦ “Солидарно общество” - Шумен събира средства или знамена за инициатива, породена от чист патриотизъм към родината ни и града ни. Целта ...