сряда, 18 януари 2012 г.

Турнир Футбол и Волейбол на РС на КНСБ Шумен

Цели 32 футболни отбори и още 9 по волейбол участваха в организираните от РКС на КНСБ в Шумен, чрез клуба му “Труд, спорт и здраве”, турнири по минифутбол и волейбол. Маратонът продължи с прекъсвания почти цяло денонощие в зала “Плиска”.
Заради големия брой отбори, футболният турнир започна с директни елиминации от 1/16-финали. Така след 31 мача победител стана тимът на “Гурбетчиите”, който на финала надви с 2:0 състава на полицията.
На хандбалното игрище в зала „Плиска“ за два дни се проявиха над 500 футболисти, без да броим многобройните зрители. Снимка Богдан БОГДАНОВ
На хандбалното игрище в зала „Плиска“ за два дни се проявиха над 500 футболисти, без да броим многобройните зрители. Снимка Богдан БОГДАНОВ
Този резултат не е изненада, тъй като в листата на “Гурбетчиите” личаха имената на доста известни бивши футболисти като Красимир Кръстев-Шаци, Асен Гайдарджиев, Венци Гичев, Борис Борисов….
За третото място не се игра мач, а направо се изпълняваха дузпи. С 3:2 до успеха се добра отборът “Смели сърца”, а четвъртото място остана за “Академик”, който заслужи отборната награда за спортсменство.
За първите трима имаше красиви купи, връчени съответно от Даниел Даулов като представител на община Шумен, от областния шеф на БФС Милен Христов и от областния шеф на съдиите Румен Вичков.
Индивидуалните награди във футболния турнир бя-ха две – най-полезен състезател стана Валентин Велев от “Гурбетчиите”, а най-добър вратар – Стилиян Стоянов от полицията. За тях, както и за индивидуално наградените във волейбола, организаторите бяха осигурили електрически кани, а състезанието в съботния ден уважи и депутатът от ГЕРБ Ивайло Тошев.
Волейболният турнир събра 9 отбора и заради големия брой също започна с директни елиминации. По жребий в първия кръг един почиваше, а останалите 8 изиграха 4 мача, за да излъчат 4 отпаднали тима. Останалите 5 бяха допълнени чрез жребий с един щастлив отпаднал и така шестте тима изиграха още един елиминационен кръг. След него се оформи финална тройка. Там се игра по системата всеки срещу всеки, за да бъдат разпределени призовите места.
В решителен сблъсък отборът на Нови пазар победи с 2:0 гейма “Дбанк” от Никола Козлево и зае първото място. Трети остана друг отбор от Никола Козлево под името “Фантастико”.

Няма коментари:

Първомайски спортен празик по случай деня на труда

На 28.04.2024г. от 9:00ч. на спортните площадки на СУ”Сава Доброплодни” се проведоха традиционните първомайски спорни игри организирани от Б...