четвъртък, 30 септември 2010 г.

Подписка против промените в КСО касаещи пенсионирането в гр.ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ

Към своите членове и към гражданите на Република България се обръща КНСБ с покана да се включат в подписка срещу внесения в Народното събрание законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване. Това съобщи местният координатор на синдиката за Велики Преслав и Върбица г- жа Евгения Митева.


Тя обясни, че с подписката се казва „не” на повишаването на осигурителния стаж за всички работещи българи с 3 години, на повишението с 2 години на възрастта за пенсиониране на работещите във вредни и опасни условия на труд, на нарастването на учителския стаж с 3 години, на увеличеното изискване за действителен стаж от 12 на 15 години при пенсиониране на 65-годишна възраст. Включилите се в подписката ще се обявят и против по-високото изискване за обезщетението за безработица, като вместо досегашните 9 ще са необходими 12 месеца стаж през последните 15 месеца, срещу „отнетата възможност да се закупуват 5 години осигурителен стаж при недостиг на такъв”, „срещу липсата на гарантиран достъп до здравеопазване за всички и всеки”, срещу „намерението да се отнеме доплащането за „клас” на над 80 хиляди административни служители като първа стъпка за премахването му за всички”.

Подписката ще се събира във всички учреждения, където КНСБ има синдикални организации, а също ще бъде достъпна и във всички хранителни и други магазини на територията на двете общини посочи още г- жа Евгения Митева.
23.09.10 г.
в-к Седмица
Евгения Митева Общински координатор на КНСБ гр. Велики Преслав

Няма коментари:

Първомайски спортен празик по случай деня на труда

На 28.04.2024г. от 9:00ч. на спортните площадки на СУ”Сава Доброплодни” се проведоха традиционните първомайски спорни игри организирани от Б...