сряда, 2 август 2017 г.

Над 180 млн. работници по света защитиха българските синдикати от недопустимата агресия на лидерите на работодателски организации у нас.

Над 180 млн. работници по света защитиха българските синдикати от недопустимата агресия на лидерите на работодателски организации у нас. В съвместно писмо лидерите на МКП Шарън Бъроу и на ЕКП Лука Визентини изразяват конкретната си подкрепа за КНСБ и КТ „Подкрепа“ срещу „безотговорното и непрофесионално отношение на българските рабодотатели към социалния диалог“. Подобна атака в медиите може да доведе до небивало напрежение, разрушаване на социалния диалог в страната и противоречи на всички правила на Европейския съюз и Международната организация на труда, пишат в писмото си най-големите лидери на синдикалното движение по света. Изразяваме пълната си подкрепа за КНСБ и КТ „Подкрепа“ и се надяваме, че световните бизнесорганизации ще заклеймят това недопустимо поведение на техни членове, каквито са българските рабодотателски организации, се казва в писмото на Шарън Бъроу и Лука Визентини до президентите на двете най-големи представителни организации на труда у нас Пламен Димитров и Димитър Манолов.

Няма коментари:

Сто знамена за ШУМЕН!

СНЦ “Солидарно общество” - Шумен събира средства или знамена за инициатива, породена от чист патриотизъм към родината ни и града ни. Целта ...