петък, 24 април 2015 г.

Проект на СНЦ "Солидарно общество" Шумен„Превенция и ограничаване на агресивното поведение сред децата и учениците – добри и толерантни”

Проект на СНЦ "Солидарно общество" - Шумен „Превенция и ограничаване на агресивното поведение сред децата и учениците – добри и толерантни” финансиран от община Шумен. Постигнато е по-високо ниво на информираност на около 600 деца, в 25 паралелки на две училища в гр.Шумен, чрез реализирането на 50 информационни семинара. Смятаме, че това допринася за повишаването на търпимостта, толерантността и разбирането в общуването с деца със СОП. По-високата компетентност спомага за намаляване на напрежението, тревожността и снижаване на афективната готовност сред учениците, формира адекватни поведенчески модели, приложими в общуването и минимизирала риска при попадане в конфликт между децата. Чрез анкетите при 100% от 176 деца става ясно, че децата приемат, разбират и ясно заявяват, че не биха били агресивни към дете със СОП. 96% от анкетираните деца споделят, че разбират по-добре как се чувстват и какво изпитват децата с увреждания. По време на протичане на проекта няма регистрирани случаи на насилие над деца със СОП от здрави деца. Проекта се реализира на територията на две училища от гр.Шумен – НУ „Илия Р. Блъсков” и III ОУ „Димитър Благоев”, бяха включени общо 25 паралелки с около 600 деца от трети до шести клас вкл. Във всички паралелки бяха проведени по два семинара. Общо 50 информационни семинара.Проектът се реализира с конкурс на Община Шумен, по Стратегия за превенция и ограничаване на агресивното поведение на децата и учениците в община Шумен (2012-2015г.), приета с Решение №132 по протокол № 10 от 31.05.2012 г. на заседание на Общинския съвет.

Няма коментари:

Първомайски спортен празик по случай деня на труда

На 28.04.2024г. от 9:00ч. на спортните площадки на СУ”Сава Доброплодни” се проведоха традиционните първомайски спорни игри организирани от Б...